01

Stofskiftesygdomme

For højt stofskifte hvis du gennem længere tid har oplevet:

rastløshed
vægttab trods øget appetit
hurtig og kraftig puls evt. hjertebanken
rystelser
hårtab
røde håndflader
struma (ses ved forstørret skjoldbruskkirtel)

En del fødevarer kan modvirke en forhøjet stofskifte, det er f.eks. hvidkål, rødkål, rosenkål, broccoli, kinakål, soja, hirse og hvidløg.

Du finde hjælpe i naturlig lægemiddel gennem homøopatien og kosttilskud som jod, selen og D-vitamin.

For lavt stofskifte hvis du gennem længere tid har oplevet:


overvægt
langsom puls
træthed
skøre negle
tørt og tyndt hår
kuld skærhed
forstoppelse
struma
mental træghed - tænker langsomt

Man bør undgå raffinerede kornprodukter som hvede, pasta, kartofler og ris, fordi de får kroppen til at danne mere insulin, hvilket belaster skjoldbruskkirtlen.
Det anbefales at tage gode antioxidanter og mineraler.

Hashimotos
Dette er en sygdom, hvor kroppen danner antistoffer mod sin egen skjoldbruskkirtel, ved denne sygdom er der stor behov for ekstra vitaminer som C-vit., B-vit og D-vit.,
Baggrunden for de autoimmune sygdomme er ofte for meget sødt og raffineret kost, evt. en glutenallergi.  Motion er en vigtig faktor for et velfungerende stofskifte fordi motion øger dannelse af stofskifte hormonerne. Jeg vil gerne rådgive omkring brugen af homøopati.

Basedow eller graves
Oftest kræver det lægelig behandling, idet der kan opstå en krise med feber, kvalme og synsforstyrrelser. Naturlige midler vil afbalancere, er værd at forsøge inden der f.eks. gives radioaktivt jod for at dræbe skjoldbruskkirtlen, hvor der efterfølgende vil være et livslang forløb med kemisk medicin. 

Det er min viden omkring stofskiftesygdomme og der kommer løbende erfaring til, fordi jeg har og har haft en del til rådgivning til især kvinder der får målt for lavt eller for højt TSH tal.

I min brancheforening FDZ (forende danske zoneterapeuter) holder i marts 2019 et landsmøde, netop omhandlende stofskiftesygdomme. Den nye viden derfra kommer selvfølgelig alle mine klienter tilgode. Jeg vil løbende ligge flere blogs ind om emnet.

Kommentarer

    Skriv din kommentar


    Tilbage til oversigten