Helvedes ild skyldes en zoster-virus, og en art i herpesfamilien.

Der findes ikke bare en type helvedes ild, men 31 varianter.

De 15 typer som giver udslæt behandles ofte med immunundertrykkende medicin, steroider og antibiotika, det kan skade patientens immunforsvar og giver mange bivirkninger.

Symptomer på helvedes ild er influenzalignende feber og kuldegysninger, smerter i led og muskler, prikken og rødt udslæt og små blærer på en hævet rød baggrund, en brændende smerte, derfor navnet helvedes ild. Med tiden går der hul på blærerne og der kommer sår. 

Lad lægen se på det og lægen siger at kommer du indenfor 72 timer kan hans medicin evt. hjælpe dig, men spørg til hvad det er han tilbyder og sæt dig ind i hvilke bivirkninger det kan give dig.

Hvis du henvender dig i min klinik, vil jeg tilbyde akut behandling med akupunktur og en kur med homøopati,

her kommer et foreslag til behandling, du er velkommen til at kontakte mig for bestilling af varer og for yderligere oplysninger.

Mezereum D6 mod stærke nervesmerter og kuldefornemmelse, tages i akut dosering de første 3-5 dage

 Arsenicum album  hjælper kroppen af med den hudkløe og de væskende blære

Capsicum D6 til den brændende fornemmelse i huden

Argentit comp for at modvirke det udvikler sig til betændelse i huden

 Triplex organum comp. som styrker immunforsvaret

2-3 dage efter smerterne begynder, udvikles det typiske udslæt: Små blærer på en hævet rød baggrund. Udslættet minder om et skoldkoppeudslæt - men er begrænset til et mindre område. Udslættet når ofte sit maksimum efter 3-5 dage. Blærerne går i stykker, der dannes sår, som efterhånden dækkes af sårskorper. Efter 2-3 uger falder skorperne som regel af.

For at undgå bakterie angreb er vask med blid ph-neutral sæbe en god ide. 

Jeg har flere ting, jeg gerne vil anbefale og det jeg synes er meget vigtigt er, at få virussen bekæmpet og immunforsvaret styrket, så situationen ikke gentages sig.

Helvedes ild er oftest udløst af en stresset situation, en livskrise kan være årsagen. Eller efter kemo eller andet immunforsvarsdæmpende medicin.

Det er vigtigt at finde tilbage til en rolig tilværelse og at finde genfinde en sund levestil.